Cautare personalizata

joi, 4 octombrie 2012

Tutorial instalare XXLRT Android 4.0.4 pentru Galaxy Note


Stimati utilizatori de Samsung Galaxy Note,
Din cauza intarzierii neobisnuit de mari a update-ului la Android 4.0.4 pentru Romania, tot mai multi posesori nemultumiti de Galaxy Note prefera sa inlocuiasca firmware-ul initial al dispozitivului cu o varianta specifica altor tari din vest sau cu un custom-ROM.

Personal, am ales versiunea oficiala XXLRT (Germania) pentru ca aduce aplicatii noi si un plus de stabilitate, performanta si aspect, fara a creea bresele de securitate pe care le presupune dreptul de root asupra dispozitivului (necesar in cazul unui custom-ROM, dar optional in cazul unui firmware oficial).
Iata cateva dintre noutatile pe care le vor "primi" cei ce instaleaza aceasta versiune:
- un nou launcher TouchWiz (ca la Galaxy S3)
- galerie 3D (ca la Galaxy Note2)
- playerul video suporta pop-up redimensionabil
- aplicatia Flipboard (ca la Galaxy S3)
- widgetul de e-mail functional, fara erori de actualizare
- iconurile din bara de jos a launcherului pot fi schimbate sau sterse de utilizator (ca in alte launchere, lucru imposibil pana acum la Galaxy Note)
- widgeturi redimensionabile (ca in alte launchere, lucru imposibil pana acum la Galaxy Note)
- sectiune separata in meniul "Aplicatii" pentru widget-uri si aplicatii downloadate (widget-urile nu mai apar aglomerate in partea de jos a ecranului, fiind astfel mai usor de reperat)
- imbunatatirea performantei playerului video pentru streaming de filme in retea
- o mica schimbare in dispunerea listei de contacte
- S-Cloud (dupa instalare vei fi intrebat daca vrei sa il folosesti, nu exista aplicatie dedicata, dar este un alt mod de a-ti sincroniza contactele etc. cu serverele Samsung - deci o alternativa la Google)
- adaugarea de noi gesturi: cand ridici telefonul in timp ce ai afisat un contact, acesta va fi apelat automat (ca la Galaxy S3)
- unele aplicatii si widgeturi in limba germana, care pot fi dezinstalate in cazul in care le considerati nefolositoare
- cel mai important: imbunatatiri vizibile ale PERFORMANTEI si AUTONOMIEI telefonului

Urmatorul tutorial va va ghida pas cu pas in CUM se poate instala un nou firmware pe Galaxy Note usor si fara riscuri. Tutorialul este testat pe Samsung Galaxy note cu cod de produs N7000 si liber de retea (NU va sfatuiesc sa incercati acest upgrade de firmware prin odin daca aveti alt cod de produs sau daca telefonul este blocat in retea - pentru cazul asta consultati acest forum:
http://forum.xda-developers.com ,  unde veti gasi tutoriale despre cum se poate debloca, apoi resofta telefonul dumneavoastra).

Tot ce va trebuie ca sa finalizati cu succes acest upgrade este descris mai jos. Dar trebuie si sa stiti ca, potrivit Samsung Mobile Romania, scrierea de catre utilizatori a unui update, chiar si oficial, cu alt software decat Kies duce, in Romania, la anularea garantiei (se pare ca pentru service-uri procedeul este permis). Cu toate acestea (cum apare in forumuri), pentru a beneficia de garantie din nou, trebuie doar sa rescrieti ultimul firmware oficial in Romania inainte de a duce telefonul in service (momentan ultimul firmware oficial este versiunea 4.0.3), deci sa faceti un downgrade :) Way to go, Samsung...

1. Pregatirea telefonului si a computerului pentru scrierea unui firmware
Inainte de toate, trebuie sa stiti ca prin acest gen de resoftare se vor pierde toate datelor dintr-un telefon. In cazul in care doriti sa va pastrati anumite date (contacte, mesaje, fotografii etc.), este de preferat sa ii faceti un backup prin Kies sau orice alta aplicatie manager de fisiere (puteti folosi inclusiv Windows Explorer in cazul fisierelor audio / video / imagini).
Mai jos va voi arata metode de conectare si backup al telefonului: