Cautare personalizata

joi, 4 octombrie 2012

Tutorial instalare XXLRT Android 4.0.4 pentru Galaxy Note


Stimati utilizatori de Samsung Galaxy Note,
Din cauza intarzierii neobisnuit de mari a update-ului la Android 4.0.4 pentru Romania, tot mai multi posesori nemultumiti de Galaxy Note prefera sa inlocuiasca firmware-ul initial al dispozitivului cu o varianta specifica altor tari din vest sau cu un custom-ROM.

Personal, am ales versiunea oficiala XXLRT (Germania) pentru ca aduce aplicatii noi si un plus de stabilitate, performanta si aspect, fara a creea bresele de securitate pe care le presupune dreptul de root asupra dispozitivului (necesar in cazul unui custom-ROM, dar optional in cazul unui firmware oficial).
Iata cateva dintre noutatile pe care le vor "primi" cei ce instaleaza aceasta versiune:
- un nou launcher TouchWiz (ca la Galaxy S3)
- galerie 3D (ca la Galaxy Note2)
- playerul video suporta pop-up redimensionabil
- aplicatia Flipboard (ca la Galaxy S3)
- widgetul de e-mail functional, fara erori de actualizare
- iconurile din bara de jos a launcherului pot fi schimbate sau sterse de utilizator (ca in alte launchere, lucru imposibil pana acum la Galaxy Note)
- widgeturi redimensionabile (ca in alte launchere, lucru imposibil pana acum la Galaxy Note)
- sectiune separata in meniul "Aplicatii" pentru widget-uri si aplicatii downloadate (widget-urile nu mai apar aglomerate in partea de jos a ecranului, fiind astfel mai usor de reperat)
- imbunatatirea performantei playerului video pentru streaming de filme in retea
- o mica schimbare in dispunerea listei de contacte
- S-Cloud (dupa instalare vei fi intrebat daca vrei sa il folosesti, nu exista aplicatie dedicata, dar este un alt mod de a-ti sincroniza contactele etc. cu serverele Samsung - deci o alternativa la Google)
- adaugarea de noi gesturi: cand ridici telefonul in timp ce ai afisat un contact, acesta va fi apelat automat (ca la Galaxy S3)
- unele aplicatii si widgeturi in limba germana, care pot fi dezinstalate in cazul in care le considerati nefolositoare
- cel mai important: imbunatatiri vizibile ale PERFORMANTEI si AUTONOMIEI telefonului

Urmatorul tutorial va va ghida pas cu pas in CUM se poate instala un nou firmware pe Galaxy Note usor si fara riscuri. Tutorialul este testat pe Samsung Galaxy note cu cod de produs N7000 si liber de retea (NU va sfatuiesc sa incercati acest upgrade de firmware prin odin daca aveti alt cod de produs sau daca telefonul este blocat in retea - pentru cazul asta consultati acest forum:
http://forum.xda-developers.com ,  unde veti gasi tutoriale despre cum se poate debloca, apoi resofta telefonul dumneavoastra).

Tot ce va trebuie ca sa finalizati cu succes acest upgrade este descris mai jos. Dar trebuie si sa stiti ca, potrivit Samsung Mobile Romania, scrierea de catre utilizatori a unui update, chiar si oficial, cu alt software decat Kies duce, in Romania, la anularea garantiei (se pare ca pentru service-uri procedeul este permis). Cu toate acestea (cum apare in forumuri), pentru a beneficia de garantie din nou, trebuie doar sa rescrieti ultimul firmware oficial in Romania inainte de a duce telefonul in service (momentan ultimul firmware oficial este versiunea 4.0.3), deci sa faceti un downgrade :) Way to go, Samsung...

1. Pregatirea telefonului si a computerului pentru scrierea unui firmware
Inainte de toate, trebuie sa stiti ca prin acest gen de resoftare se vor pierde toate datelor dintr-un telefon. In cazul in care doriti sa va pastrati anumite date (contacte, mesaje, fotografii etc.), este de preferat sa ii faceti un backup prin Kies sau orice alta aplicatie manager de fisiere (puteti folosi inclusiv Windows Explorer in cazul fisierelor audio / video / imagini).
Mai jos va voi arata metode de conectare si backup al telefonului:


  • Downloadati Kies (softul oficial de conectare a dispozitivelor Samsung la un computer) de aici: http://www.samsung.com/ro/support/usefulsoftware/KIES/JSP
    si instalati-l in computerul dumneavoastra.
    In aceasta pagina de download veti gasi si un tutorial Kies facut de Samsung, pentru cei care nu au mai folosit niciodata softul. Dupa instalare, conectati-va prin cablu telefonul la computer, avand Kies deschis, pentru a confirma ca toti driverii s-au instalat corect. Aceasta operatiune va dura cateva minute si este preferabil sa aveti Windows Update activat si internetul pornit (pentru download de driveri, daca este cazul).
     
  • Ca metoda alternativa de instalare a driverilor, in cazul in care preferati sa nu folositi Kies pentru conectare si backup / restore, ci orice alt manager de fisiere, puteti downloada si instala doar driverii pentru Galaxy Note de aici:
    Mentionez ca eu am preferat prima varianta, cu Kies, deci nu am testat daca instalarea doar a driverilor va garanteaza necesarul pentru pasii urmatori.
     
  • Daca nu doriti sa salvati contactele pe computer, puteti sa le exportati pe cardul SD astfel:
    - accesati meniul Contacte
    - apasati tasta meniu (coltul din stanga jos al telefonului, langa butonul "Acasa")
    - selectati optiunea "Import / Export" (are o iconita cu doua sageti)
    - selectati "Export pe cartela SD"
    - asteptati sa se finalizeze operatiunea (exportul va aparea in zona de notificari)
Urmatorul pas dupa backup si instalarea de driveri este RESETAREA TELEFONULUI LA SETARILE DIN FABRICA si pregatirea acestuia pentru resoftare, folosind urmatorii pasi:
- accesati meniul "Setari"
- accesati "Copiere de rezerva si resetare"
- accesati "Revenire la setarile din fabrica"
- in cazul in care aveti salvat un cont Samsung pe telefon, stergeti-l din lista de conturi
- la subsolul listei veti avea optiunea "Formatare spatiu stocare USB". Va trebui sa o bifati. ATENTIE! dupa ce ati bifat aceasta optiune, toate datele din telefon vor fi STERSE
- apasati butonul "Resetare dispozitiv"
- ASTEPTATI pana cand telefonul se va reinitializa

Dupa ce telefonul a pornit, sariti peste toate etapele de genul "autentificare cont Google" sau conectare wi-fi sau orice alte proceduri pe care vi le cere telefonul. Oricare dintre aceste setari sunt inutile in afara de urmatoarea, necesara recunoasterii telefonului de catre softul Odin:
- accesati meniul "Setari"
- accesati "Optiuni dezvoltator"
- bifati "Depanare USB"
- INCHIDETI telefonul, dupa ce v-ati asigurat ca nivelul bateriei este la un minim preferat de 50% (aceasta va va garanta ca telefonul nu se va inchide in timpul resoftarii). In caz contrar, trebuie sa incarcati telefonul pana la cel putin acest nivel.

2. Pregatirea computerului

In afara de instalarea de driveri, aceasta presupune si urmatorii pasi importanti:
- asigurati-va ca, in cazul in care folositi un laptop, acesta este conectat la o priza functionala si la internet.
- downloadati programul ODIN (cu care veti scrie firmware-ul nou) intr-un loc usor accesibil (in genul "Desktop", sau un director / folder dedicat) dintr-una din urmatoarele locatii:
- dupa ce downloadati si porniti Odin (acceptati notificarea de securitate a Windows-ului, altfel programul nu va rula), daca telefonul dumneavoastra este din intamplare deschis si conectat la computer, acesta va fi vizualizat de Odin intr-unul din porturile disponibile (in fotografia de mai jos este COM9). Daca nu este conectat niciun telefon, campul care este galben in fotografie trebuie sa apara gol:


Dar pentru a scrie cu Odin avem nevoie si de firmware. Pentru download de firmware am folosit pagina www.sammobile.com de unde, din sectiunea Firmware, cu cautarea dupa codul produsului (N7000) aveti ocazia sa alegeti una dintre versiuni. Vom instala versiunea XXLRT, asa ca va rog sa faceti click pe Download in dreptul acesteia.

ATENTIE:
  nu veti putea accesa linkul de download al firmware-ului daca nu sunteti inregistrat pe acest site! Inainte de a apasa "Download", inregistrati-va sau / si conectati-va la site.
Pentru a localiza mai usor firmware-ul pentru care facem upgrade, consultati fotografia urmatoare. Zonele de interes sunt incadrate in chenare de culoare rosie:


Mai departe veti fi redirectionati catre o pagina din hotfile... Nu va ingrijorati! Este doar o metoda de a hosta fisiere mari. Va trebui sa faceti click pe "Descarcare Regulata" (e gratis, dar dureaza putin mai mult) si sa asteptati 30 de secunde pentru generarea unui link direct de download (ca in urmatoarea fotografie):


Dupa ce au trecut cele 30 de secunde, pagina se va actualiza automat si va aparea linkul de download. Va rog sa nu dati doar "Save" / "Salvare" decat daca stiti locatia unde se va salva automat fisierul. Apasati "Save as..." si salvati fisierul pe desktop sau intr-o locatie convenabila si usor accesibila:


 
Procedeul va dura destul de mult, chiar daca aveti internet de viteza mare (limitarea este in serverul hotfile):
 

 
Fisierul downloadat este arhiva, asa ca va trebui dezarhivat inainte de a putea fi folosit. Pentru asta, puteti folosi un program shareware (nu trebuie sa platiti pentru utilizarea lui): WinRar. Acest program il puteti downloada de aici:
- pentru Windows pe 32 biti (x86):
http://rarlab.com/rar/wrar420.exe
- pentru Windows pe 64 biti (x64): http://rarlab.com/rar/winrar-x64-420.exe
Instalarea sa este foarte usor de realizat, nu voi insista cu acesti pasi. Dupa instalare, veti putea deschide si dezarhiva majoritatea arhivelor, inclusiv fisierul care ne intereseaza. Astfel, trebuie sa mergeti in directorul unde ati salvat firmware-ul (sa spunem ca e salvat pe Desktop) si sa faceti dublu-click pe arhiva. Veti vizualiza o fereastra in genul (am ascuns denumirile fisierelor personale):
 
 
Procedeul de dezarhivare dureaza cateva minute, in functie de cat de modeste sunt specificatiile computerului dumneavoastra. Dupa dezarhivare, verificati existenta fisierului pe Desktop (va fi un fisier cu extensia .md5).

Daca totul a decurs fara probleme, va trebui sa incarcati acest fisier in programul Odin, dupa cum urmeaza:
- porniti Odin, daca nu e deja pornit
- in partea de mijloc a ferestrei cautati "PDA". Faceti click pe butonul cu acest nume si, in fereastra care apare, navigati pe Desktop, unde faceti dublu-click pe fisierul extras mai devreme, cel cu extensia .md5). Odin va trebui in acest moment sa arate in acest fel (ASIGURATI-VA CA ARATA IDENTIC in ce priveste bifarea / debifarea optiunilor: orice optiune bifata din greseala va poate strica iremediabil telefonul)


Dupa cum observati, optiunea de repartitionare trebuie sa fie dezactivata / DEBIFATA. Si in acest caz am ascuns denumirea personala a userului de Windows. Fiecare va avea, cel mai probabil, alt nume acolo (numele utilizatorului dumneavoastra de Windows).

3. Conectarea telefonului la Odin si resoftarea in sine

Daca ati urmat toti pasii de mai sus, inseamna ca va trebui sa aveti telefonul INCHIS. In caz contrar, va rog sa il inchideti, pentru a-l reporni in download mode. Pentru aceasta, cand este inchis, va trebui sa apasati simultan urmatoarele taste ale telefonului:
- tasta de reducere volum (Volume - down)
- tasta de pornire (Power)
- tasta Acasa (Home)
In cazul in care nu le apasati simultan, telefonul va reporni normal, afisand logoul Samsung, asa ca va trebui sa il inchideti si sa incercati din nou.
Dovada ca ati reusit este ca pe ecranul telefonului dumneavoastra va aparea un ecran de atentionare, in care veti putea citi:

Warning!

 

A custom OS can cause critical problems in phone and installed applications.
If you want to download a custom OS, press the volume up key.

etc.

Pentru a continua si a ne putea conecta la Odin, apasati tasta de crestere volum (Volume - up), dupa care pe ecranul telefonului dumneavoastra veti putea citi:
  • In coltul stanga sus:
ODIN MODE (scris cu caractere de culoare rosie)
PRODUCT NAME: GT-N7000
CUSTOM BINARY DOWNLOAD: NO
CURRENT BINARY: SAMSUNG OFFICIAL
  • in partea de mijloc:
Downloading...
Do not turn off target!!

ACUM este momentul sa conectam telefonul la computer si sa vedem daca este recunoscut de Odin (daca da, va aparea in casuta de mesaje "Added!", adica adaugat).



Daca toti pasii de mai sus au fost urmati, apasati pe butonul START si incepeti scrierea noului firmware (procesul va dura maxim 5 minute). La finalizarea acestuia, telefonul va reporni si veti putea deconecta cablul de date.
Iata logul cu ce va apare in casuta de mesaje pentru acest procedeu:

<ID:0/008> Added!!<OSM> Enter CS for MD5..
<OSM> Check MD5.. Do not unplug the cable..
<OSM> Please wait..
<OSM> N7000XXLRQ_N7000DBTLRQ_N7000XXLRK_HOME.tar.md5 is valid.

<OSM> Checking MD5 finished Sucessfully..
<OSM> Leave CS..
<ID:0/008> Odin v.3 engine (ID:8)..
<ID:0/008> File analysis..
<ID:0/008> SetupConnection..
<ID:0/008> Initialzation..
<ID:0/008> Get PIT for mapping..
<ID:0/008> Firmware update start..
<ID:0/008> factoryfs.img
<ID:0/008> NAND Write Start!!
<ID:0/008> zImage
<ID:0/008> hidden.img
<ID:0/008> modem.bin
<ID:0/008> cache.img
<ID:0/008> Sbl.bin
<ID:0/008> RQT_CLOSE !!
<ID:0/008> RES OK !!
<ID:0/008> Completed..
<OSM> All threads completed. (succeed 1 / failed 0)
<ID:0/008> Removed!!


Dupa restart, telefonul se va comporta similar cu repornirea dupa o resetare la setarile din fabrica sau un update prin Kies: va incarca Android ca si cum ar fi prima data, va va cere sa va logati in contul Google si la reteaua dumneavoastra wi-fi, plus alte setari generale. Elementele de noutate sunt:
- apare o fereastra in timpul pornirii in care e prezentat numarul aplicatiilor care urmeaza a fi optimizate pentru noul firmware
- se instaleaza aplicatii caracteristice acestui firmware (Nota S, Crayon Physics etc.)

Felicitari
pentru instalare si bucurati-va de noul firmware!
Am pus si cateva screenshot-uri pentru a evidentia unele diferente fata de 4.0.3:








 

Troubleshooting:
In cazul in care dintr-un motiv sau altul telefonul dumneavoastra se blocheaza la unul din pasii de mai sus, inchideti-l si reporniti procesul de resoftare, urmand cu atentie TOTI pasii ;)

Tutorialul este pretabil pentru scrierea de firmware cu Odin inclusiv pentru alte telefoane Samsung, nu doar Galaxy Note. Verificati doar ca produsul sa fie liber de retea si cu cod international.

Nota:
Copierea si distribuirea continutului acestui articol se va face fara modificari si doar cu pastrarea / mentionarea sursei. Respecta munca celorlalti. Toate drepturile sunt rezervate autorului. (c)septembrie2012




58 de comentarii:

  1. Wow.... dupa saptamani de asteptari si nenorociri.... am hotarat in sfarsit sa imi fac si eu aces update ... datoria ajutorului tau....!!
    totul a mers perfect...!!

    all respect for this!!!

    P.S. sunt... Ionut Lucian (Kazuya Mishima)

    RăspundețiȘtergere
  2. ai nevoie neaparat de wi-fi pentru a face aceasta schimbare?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ce schimbare? pentru ce wifi? firmwareul il downloadezi pe computer si il scrii prin cablu. Treaba ta ce conexiune de net ai la computer, nu conteaza conexiunea decat cand downloadezi xxlrt de pe site si driverii.
      Citeste CU ATENTIE tutorialul daca vrei sa faci upgradeul. Daca nu respecti toti pasii EXACT CA IN TUTORIAL risti sa iti strici telefonul. Toti care au respectat pasii au facut upgrade fara nicio problema. Eu unul am alt firmware acum (xxlsc 4.1.2) dar acestia sunt pasii pentru scrierea cu odin a oricarui firmware oficial ce nu necesita drepturi de root. Acestia sunt pasii pe care i-am urmat si eu de fiecare data (bineinteles, la alta versiune de android fiind valabil alt link de fownload)

      Ștergere
    2. da ma respectat pasi intocmai si nu mi-a recunoscut telefonu odin ala de ce nu stiu putin ajutor?

      Ștergere
  3. In coltul stanga sus:
    ODIN MODE (scris cu caractere de culoare rosie)
    PRODUCT NAME: GT-N7000
    CUSTOM BINARY DOWNLOAD: NO
    CURRENT BINARY: SAMSUNG OFFICIAL
    in partea de mijloc:
    Downloading...
    Do not turn off target!!


    pana aici merge totul bine si dupa nu imi recunoaste telefonu am windows xp sp 3 activat ce pot face???

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pun pariu ca nu ai bifat in telefon, dupa reset, DEPANARE USB sau in engleza USB DEBUGGING ... e in meniul dezvoltator al telefonului

      Ștergere
    2. Si vezi sa nu mearga niciun proces de la kies. Daca ai kies instalat, trebuie sa ii opresti toate procesele. Daca nu ai kies atunci fii sigur ca ai instalat driverii

      Ștergere
  4. Gata am rezolvat trebuia sa dau update la windows pentru usb-uri ms mult tot respectu

    RăspundețiȘtergere
  5. inca o intrebare pot sa pun si versiunea 4.1.3 sau care e ultima pe GT-N7000 adica note1?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da. Daca nu ai nevoie de telefon sa te tina mult bateria. Pentru ca inca nu e optimizat firmwareul fiind inca in stadiul de test. Are mai multe optiuni decat 4.0.4 si arata mai bine... dar daca vrei sa te tina mai mult de o zi ramai cu 4.0.4
      Daca inca vrei sa instalezi xxlsc 4.1.2 atunci citeste articolul de prezentare al acestuia din site ca are si un link de unde poti descarca acel firmware. Fiind leak nu apare decat in forumul xda developers. A mai aparut o versiune de 4.1.2 mai noua dar e de hong kong si cu toate ca am inteles ca are rezolvat consumul bateriei are doar engleza si chineza ca limbi (inclusiv la engleza fiind unele apkicatii sau meniuri cu caractere chinezesti..). pe cand cea prezentata de mine e tot de germania.

      Ștergere
    2. Procedeul de scriere pentru xxlsc e acelasi ca pentru xxlrt. Doar linkul de download al firmwareului e diferit. Cred ca in topicul cu xxlsc gasesti si o varianta mai noua de odin dar nu sunt sigur ca ai nevoie de ea. Inca o data zic: xxlsc 4.1.2 inca este varianta experimentala de testare. Varianta finala de jelly bean apare in martie (am sa pun tutorial de indata ce apare si o instalez)

      Ștergere
  6. Ok mersi mult de mare ajutor blog-ul tau sincer nu is asa priceput la softuri dar am reusit sa-l fac singur mersi mult de ajutor si frumos blog sincer tot respectu :D

    RăspundețiȘtergere
  7. Inca nu am avut timp sa ma ocup de el si e doar rudimentar. Va fi cu mult mai multe articole in viitor. Dar ma bucur ca te-a ajutat si multumesc de aprecieri.

    RăspundețiȘtergere
  8. Salut ma poti ajuta? adica sa imi spui cum revin la softu lui adica la 4.0.3 ca am probleme cu el si sa-l duc la garantie adica cu sistemu de rotire iti dau ex: is in poze il intorc intr-o parte se intoarce cand il intorc din nou drept nu se mai intoarce decat daca daca debifez aia cu rotire ecran si nu mai stiu ce sa-i fac ma dispera maxim si vreau sa-l duc la garantie sa mi-l schimbe

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Scoti 4.0.3 de romania de pe sammobile sau de pe samsung-updates si il scrii ca pe 4.0.4... acelasi procedeu ca si scrierea oricarui firmware. Dar iti recomand sa dai un restore to factory settings cu stergerea spatiului de stocare usb inainte de a scrie alt firmware si sa vezi daca nu cumva problema s-a rezolvat ;) pentru ca mie imi pare un bug software mai degraba decat o problema hardware si risti sa il trimiti degeaba...

      Ștergere
    2. Incearca sa vezi daca dupa estore merge rotirea bine si vezi ce instalezi pe viitor. Ca e posibil sa fie vreo aplicatie care provoaca un conflict si te sperii degeaba ;) eu sunt 99% sigur ca telefonul tau e ok si ca problema e din cauza unui conflict. Cel mai sigur o aplicatie care afecteaza rotirea cauzand un bug. Oricum daca rescrii e bine sa faci reset deci... nu ai ce pierde ca dupa reset sa nu rescrii direct si sa incerci rotirea.

      Ștergere
  9. tocmai nu am aplicatii deloc am scris 4.1.2 si aceeas problema dar inainte sa scriu 4.1.2 am scris 4.0.4 si aveam aceeas problema si am zis ca-i fac upgrade la firmware si gata se rezolva treaba de unde nu s-o rezolvat si de asta vreau sa pun iarasi 4.0.3 sa vad pote poate isi revine mersi mult o sa incerc cum ai spus

    RăspundețiȘtergere
  10. dar daca scrie unknown country are ceva? sau trebuie sa fie de pe romania firmware?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daca il duci la service vezi sa fie EXACT varianta oficiala de ROMANIA ce ee potriveste cu telefonul tau ( daca telefonul tau a fost liber de retea atunci cauta varianta de gingerbread 2.3.6 sau ics 4.0.3 cu CSCul "COA" si scrie aia). Poti pune oricare varianta oficiala cu conditia sa fie cel mult 4.0.3 si sa fie lansata de Samsung Romania. Gasesti sa downloadezi firmware oficial pe www.samsung-updates.com sau pe www.sammobile.com in sectiunea Firmware (cauta dupa N7000 ca ti le dau ei in ordinea lansarii, de la cel mai nou firmware la cele mai vechi: ultimul oficial de Romania e de prin iunie sau iulie anul trecut).

      Ștergere
  11. pe romania am gasit doar asta
    Galaxy Note GT-N7000 CNX N7000XXLQ3 4.0.3 30.05.2012 646962
    altu nu am gasit :D

    RăspundețiȘtergere
  12. am gasit si cea cu COA dar scrie romania cosmote si al meu e liber de retea si e pe vodafon ce fac?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Deci... telefonul tau e cumparat de la vodafone sau cartela e de vodafone?... ca daca e liber de retea inseamna ca ai COA. Daca avea firmware customizat vodafone e CNX. Insa nu stiu daca ala customizat si blocheaza reteaua numai pe vodafone. Sorry dar trebuie sa te interesezi la magazinul de unde l-ai cumparat ce versiune de firmware au telefoanele comercializate de ei. Ca nu inteleg din ce imi zici daca al tau e blocat sau nu in retea si nu inteleg ce varianta de firmware aveai: daca ai luat varianta internationala (aia care e si cu cosmote) sau una de operator...
      Intreaba la magazin. Zi ca vrei sa cumperi un note de la ei in aceleasi conditii in care l-ai luat tu pe al tau. Si versiunea aia sa o scrii ;)

      Ștergere
  13. stai ca te lamuresc telefon este luat din magazin ORANGE dar este liber de retea si eu am cartela de vodafon cartela este doar de vodafon telefonu este liber de reta si eu aveam pe el firmware 4.0.3 asta era pe el

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Atunci pune COA. E varianta internationala. Daca insa avea soft orange... si ei au firmware customizat... parca ORA... cel mai sigur intreaba la magazin... uita-te la vreun telefon pe care il au la vanzare. Daca e COA e foarte simplu. Dar cnx sigur nu e.

      Ștergere
  14. eu nu am schimbat inca firmware am tot 4.1.2 dar nu stiu ce are sincer ma enerveaza la culme adica cand ma suna cineva si-l intorc nu se mai pune pe silentios cand intru la poze si e activat rotire ecran in intorc intr-o parte nu se intoarce il intorc drept se intoarce pe laterala si cand il intorc pe laterala asa ramane si cand vreau sa se intoarca imaginea uite am facut un video cum face mai exact si o poza la informatii despre telefon poate ma poti ajuta. http://www.youtube.com/watch?v=hvuXwgRDKZ4 si http://i49.tinypic.com/2mq0z9e.jpg

    RăspundețiȘtergere
  15. Dupa ce am vazut poza mi s-a elucidat misterul. Trebuie sa instalezi un firmware oficial. Ce ai tu e neoficial si de asta ai probleme. Daca vrei 4.1.2 scoate ala din articol, de germania, XXLSZ. Ai link de download deasupra primei poze. Dureaza cam o ora sa il scoti si 5 minute sa il scrii.NU pastra leakul. Oricum, tu ai scos un leak cu probleme. Singurul leak cu care "m-am inteles" cat se cat a fost XXLSC... am avut si LSA, dar era prea plin de buguri, am scapat repede de el. Ai o singura sansa sa iti mearga iar telefonul bine: Reseteaza la setarile din fabrica si formateaza si spatiul de stocare usb. Apoi scrie oficialul german..

    Linkul cu firmware oficial il iei din articolul cu instalarea 4.1.2 nu de aici. Aici e pentru 4.0.4 link. Din cate vad, nu trebuie sa duci telefonul in service, caci pare a fi bug software. De firmware, dar tot software e... Doar ca alta data sa fii mai atent ce instalezi pe el ;) eu cand iau firmware de pe xda, ma uit inainte la ce zic ceilalti despre firmware si daca are prea multe comentarii negative zic pas.Mult spor.

    .

    RăspundețiȘtergere
  16. mersi mult omule sincer nu , cum am spus si mai sus nu ma pricep la softuri si nu stiu care sunt bune si care nu dar na, o sa caut versiunea aceea mersi mult inca o data de ajutor :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Fa click pe CELE MAI NOI ARTICOLE mai sus in acest blog si in primul articol din lista gasesti linkul de download pentru XXLSZ 4.1.2, in articolul cu update oficial.

      Ștergere
  17. aceeas problema nu se intoarce exact ca si in video face nu stiu ce sa-i mai fac :(

    RăspundețiȘtergere
  18. firmware-ul care este pe telofon cand il cumperi din orange este 2.3
    Sistem de operare Android 2.3 si nu-l gasesc cel oficial daca m-ai putea ajuta :D ar fii ok

    RăspundețiȘtergere
  19. Nu trebuie sa ii pui 2.3... pune 4.0.3 ala de romania si spune ca asa ti se intampla de cand si-a luat update dar nu ai avut timp sa vii in service

    RăspundețiȘtergere
  20. imi lasi tu un link de download te rog ca eu nu ma prea pricep la ele :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. www.sammobile.com la sectiunea firmware

      Iti faci user si cauti tara romania dispozitiv samsung gt n7000 ;)

      Ștergere
  21. nu is de romania 4.0.3 doar astea 2 primu e asta Israel (Orange/Partner) si al 2-lea e Israel ma refeream daca stii tu care ii ala si sa imi dai link de download exact cu firmware care trebuie

    RăspundețiȘtergere
  22. uite am descarcat varianta asta 4.0.3 N7000XXLQ3_N7000OXXLP7_CNX romania vodafon si merg toate bune si frumoase cand se aprinde dupa ce am scris firmware nu se mai aprinde ramane pe ecran samsung si atat nu mai face nimic ce sa-i fac ? merge doar 4.1.2 pe el

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ori nu tii cont de sfaturile mele, deci ma pui sa iti raspund degeaba, ori nu ai cautat pe site-ul sammobile... mi-a luat 2 minute sa gasesc pagina asta...
      http://www.sammobile.com/firmwares/1/?model=GT-N7000&pcode=COA

      Primele 3 din lista sunt firmware-uri oficiale de romania COA... alege 2.3.6 sau 4.0.3...

      Ștergere
    2. ti-am mai zis de cateva ori: NU SCRIE CNX... SCRIE COA. treaba ta, bro, e telefonul tau, fa ce vrei cu el :)

      Ștergere
  23. da am inteles dar nu-l gaseam asta era problema ti-am zis nu ma pricep asa bine si nu stiam care e bun adica sa fie ce-l original acum l-am luat de la garantie si merge ok totu daca bag 4.1.2 o sa mearga sau ? o sa pun si o poza cu ce soft am acum de la garantie sa vezi

    RăspundețiȘtergere
  24. uite ce firmware am de la garantie http://i47.tinypic.com/333blhe.png pot sa pun 4.1.2?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. din cate stiu, LPT e oficial de romania 4.0.3, deci nu inteleg de ce nu ai putea scrie altul tot oficial. daca nu e blocat telefonul in retea, nu ar trebui sa fie nicio diferenta intre ce ai tu si ce am avut toti inainte sa scriem 4.1.2.

      Ștergere
    2. apropos, ti-au zis aia ce defect avea telefonul?

      Ștergere
  25. cica nu era calibrata tastatura :)) scrie ca or facut ceva la cardu de memorie dar nu stiu la ce se refera am scris firmware 4.1.2 si merge 100% in momentu asta dar nu gasesc in setari aia cu,calibrare tastatura :D dar in rest e ok. Eu cand scriam firmware original nu se deschidea deloc telefonu aparea imaginea cu samsung si atat ramanea ecranu

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ma mir ca doar atat... calibrarea tastaturii e de la giroscop. asta gasesti in setari la miscare, apoi la sensibilitate, si calibrezi giroscopul...
      ma bucur ca iti merge 4.1.2, si asta e tot oficial, dar in germania...

      Ștergere
  26. frate mersi mult si chiar iti multumesc ca ti-ai batut capul cu mine atat altu se lasa pagubs, mersi mult si toate cele bune si fain site :D

    RăspundețiȘtergere
  27. Linkul de download pentru XXLRT este http://www.hotfile.com/dl/172648673/d4a0709/N7000XXLRT_N7000DBTLRT_DBT.zip.html

    RăspundețiȘtergere
  28. salut, cosmin
    am un galaxy note 1, N-7000
    am instalat Jelly Bean-ul 4.1.2, aparut oficial, acum in iunie, prin Kies.
    Nu mi-a placut deloc cum functioneaza si am dat peste tutorialul tau de instalare XXLRT Android 4.0.4.
    am urmat strict absolut toti pasii.
    la repornire,dupa scrierea firmware-ului, se deschide si ramane blocat, doar sigla samsung ramane aprins pe ecran.
    am repornit telefonul...la fel
    am scris inca o data,tot cu odin, acelasi firmware...
    face exact la fel. se deschide pana la etapa cu sigla si ramane blocat.
    mentionez ca telefonul e cumparat de nou,liber de retea
    multumesc si astept un raspuns cat mai urgent...

    RăspundețiȘtergere
  29. da, am reusit pana la urma sa intru in recovery mode prin combinatia de butoane descrisa in link-ul de mai jos. acum telefonul a revenit la setarile din fabrica si se deschide normal.
    totusi ma intreb de ce nu mi-a reusit instalarea prin Odin a firmware-ului...
    repet,am urmat toti pasii,telefonul liber de retea,driverele instalate anterior prin kies,totul a decurs perfect in procedura de instalare, dar la repornirea telefonului, ecranul ramanea blocat cu sigla SAMSUNG aprinsa.
    l-am lasat asa si jumatate de ora si nu s-a intamplat nimic. nu cred ca e normal sa ii ia atat...
    Cosmin, as fi foarte recunoscator daca mi-ai da un sfat, as vrea totusi sa instalez versiunea de firmware din tutorialul tau.
    nu stiu daca are vreo relevanta,dar momentan sunt intr-o zona cu semnal wifi cam slab.
    si, pentru alti patiti ca mine, iata si link-ul de recovery:

    http://droidtricks.blogspot.com/2012/02/how-to-boot-samsung-galaxy-note-into.html

    RăspundețiȘtergere
  30. salut! dupa cum vezi, acesta este un tutorial de UPGRADE. daca vrei sa faci downgrade, incearca pasii de aici:
    http://droidviews.com/2013/how-to-downgrade-firmware-on-samsung-galaxy-devices/

    RăspundețiȘtergere
  31. mda,pai acum,ca am revenit la setarile din fabrica, deci la o varianta de firmware mai veche decat 4.0.4, nu se cheama ca fac UPGRADE?
    Daca incerc din nou tutorialul descris de tine acum,cu firmware-ul vechi,crezi ca ar trebui sa mearga?
    sau sa upgradez iar la Jelly Bean si apoi sa fac downgrade ca in linkul trimis de tine?
    multam mult pentru rabdare :)

    RăspundețiȘtergere
  32. Daca esti pe varianta mai veche, atunci e upgrade si merge ca in tutorial. Daca e mai noua e downgrade. E vorba de bootloader schimbat si de aia ramanea la logo. Nu ai pentru ce, mult spor!

    RăspundețiȘtergere
  33. Cosmin,multumesc din suflet
    A mers perfect instalarea ,iar ROM-ul e bestial
    Se misca fantastic din prima.
    Succes in continuare cu site-ul si cu tot ce faci!
    Bafta

    RăspundețiȘtergere
  34. Salut. Ai cumva un link de un pot downloada versiunea XXLRT de 4.0.4 de care vorbesti aici ? Pe sammobile nu este si nici pe alte site-uri nu o prea gasesc. Ms anticipat.

    RăspundețiȘtergere
  35. Buna seara. Pe un Note 3 pot pune un 4.0.4?

    RăspundețiȘtergere
  36. Buna seara. Am un Note 3 cu 4.4.2. As putea pune un 4.0.4? Sunt interesat dak este posibil....������

    RăspundețiȘtergere
  37. Salut!Dupa terminarea resoftari ce se termina cu succes,dupa ce telefonul se restarteaza imi ramane pe ecran scris-ul '' SAMSUNG '' iar dupa ramane asa si nu se mai intampla nimic,va rog ajutati-ma!!!

    RăspundețiȘtergere